La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 1.802 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Sfârşitul unei lumi 2

mart.22

Atentatele teroriste de astăzi de la Bruxelles nu fac altceva decât să confirme ceea ce ştiam de mai multă vreme: sfârşitul unei lumi.

Europa nu va mai fi niciodată ce a fost acum câţiva ani. Nu vei mai merge la Paris, Roma sau Londra fără să-ţi pui întrebarea: oare va exploda vreo bombă? Sunt temeri fireşti şi tot mai palpabile în ultima perioadă.

După atentatele de la Paris de anul trecut, la Bruxelles au avut loc zeci, poate sute de percheziţii, au fost audiate persoane suspecte de legături cu organizaţiile teroriste. Zile în şir orice activitate a fost întreruptă pentru a permite forţelor de ordine şi serviciilor speciale să-şi facă treaba.

atentat bruxelles

A ajutat asta cu ceva? Răspunsul nu trebuie să-l mai ofer, ar fi de prisos. Pe de altă parte, nu exclud ca o parte din acţiunile teroriste să fi putut fi dejucate, dar din dorinţa de a obţine fonduri suplimentare pentru anumite sectoare s-a mers pe ideea sacrificării unor nevinovaţi. Dacă s-a întâmplat aşa ceva este foarte grav, dar rezultatul va fi acela că vom avea o societate europeană tot mai temătoare, în care statul poliţienesc va deveni prioritar.

Pentru mine este clar că Europa este în declin, iar globalizarea este poate cel mai mare rău care ni se putea întâmpla. Iar acesta este abia începutul.

Pe de altă parte, nu pot să nu remarc disproporţiile în ceea ce priveşte mediatizarea atentatelor de la Bruxelles şi cele care au avut loc în Turcia, la Ankara şi Istanbul, în care şi-au pierdut viaţa zeci de oameni.

Europenii de la Bruxelles sunt superiori oamenilor care trăiesc în Turcia? Mă îndoiesc. Sau poate ceea ce se petrece acolo nu-i de interes pentru europeni şi securitatea pe continent? 

subscribe to comments RSS

Există 2 comentarii

  1. avatar Unul spune:

    Greseala fabuloasa a liderilor europeni de a permite intrarea la liber a milioane de imigranti, este poate cea mai mare din ultimii 200-300 ani. Consecintele asupra Europei sunt deja si vor fi si mai devastatoare, incat nu poti sa nu te intrebi: „Ce a fost in capul lor?” Nu trebuie sa fii foarte inteligent ca sa intelegi ca daca mergi pe strada si intr-o curte sunt unul sau mai multi caini care latra si sunt agresivi, nu e o idee prea buna sa deschizi poarta sa vina spre tine. E o chestie de instinct de conservare sa vrei sa minimizezi riscul de a nu fi muscat. Oricat de mult ai iubi cainii. La fel si cu Merkel, oricat de mult ar iubi oamenii refugiati, a actionat impotriva instinctului de conservare, cand le-a dat drumu astora in Europa fara control. Sau poate ca a facut-o intentionat, si atunci ar fi grav. In oricare varianta, aveti dreptate, de azi Europa se schimba fundamental: controale, frica, nesiguranta, revolte, lupte, extremism, etc. Trist…

  2. avatar mitica spune:

    Nu mor europenii cand vor americanii. Si nici politicienii lumii cand vor gigantii astia lacomi ai consumului deghizati in multinatioanale „frendly” si mai nu BIO.Părerea ta

* necesare