La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 1.981 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Strada 9

ian.23

De ceva vreme, strada a început să devină un sistem de presiune și, ma grav, de decizie, asupra a ceea ce se dorește în România.

Mai nou, strada este chemată să rezolve problema amnistiei și grațierii, un subiect extrem de sensibil ce-i drept.

Din start, vreau să spun că nu sunt în favoarea unui asemenea proiect, prin care oameni care au comis anumite infracțiuni, dovedite de instanțele de judecată, chiar dacă uneori există dubii și asupra acestei corectitudini, vor fi puși în libertate și li se va șterge tot trecutul.

E clar că proiectul PSD este unul cu dedicație de care vor beneficia, ce-i drept și alte persoane, și că trebuia intrat în dezbatere publică înainte de a fi emis. La fel de adevărat este că și alte Ordonanțe cu o importanță similară au trecut neobservat și au fost publicate direct în Monitorul Oficial și nu s-a mai făcut nici un tam-tam.

protest suceava2

Nu vreau să mă pronunț vizavi de oportunitatea emiterii unui astfel de act legislativ, dar ceea ce se petrece acum face parte din logica ultimilor ani. Am asistat la schimbarea unor guverne exact pe aceleași considerente: a protestelor de stradă.

Ei, și ce dacă? S-a întâmpla ceva semnificativ? Nimic. Incendiile continuă să existe, oamenii continuă să moară, iar nesimțirea celor care au bani și se cred stăpâni a rămas la fel de mare.

S-a tot vorbit după incendiul devastator din Colectiv că este nevoie de schimbarea radicală a clasei politice și venirea unor noi oameni, adaptați zilelor noastre. Voi îi vedeți? Că eu îi caut cu lupa și nu dau de ei.

protest suceava1

În schimb, a revenit la putere PSD, un partid care propune oameni pe care îi știm de ani de zile. Probabil că ne merităm soarta, de vreme ce boicotăm alegerile tot mai abitir, iar apoi ne aducem aminte că minoritatea aleasă nu este cea care ne reprezintă.

Nu, nu domnilor. Este exact ce ne așternem. Și, din păcate, fiecare greșeală este repetată la puterea a zecea, fără să înțelegem nimic din ea.

Iar eu cred că în toată această nebunie, serviciile secrete nu sunt deloc străine. Și spun asta cu toată responsabilitatea. Aici mă bazez pe faptul că la alte probleme extrem de serioase, sau mult mai sensibile decât grațierea și amnistia, societatea civilă nu are nici o reacție. Dar absolut nici una.

De exemplu, când societățile românești de interes național au fost oferite pe tavă așa zișilor investitori, și asta s-a întâmplat în toate guvernările, nimeni nu a scos vreun sunet. Când prețul carburantului crește la pompă în mod nejustificat în condițiile în care barilul de petrol este la cote foarte mici, nimeni nu spune nimic. Iar exemplele pot continua la nesfârșit.

Oare chiar așa de mult ne interesează pe noi că vor fi eliberați o serie de oameni al căror loc este la pușcărie, în comparație cu jaful zilnic din buzunarele noastre? E o temă care ne abate de la problemele serioase, care ne afectează în mod direct, pe care unii indivizi o speculează cu mare eficacitate.

Pădurile noastre dispar în ritm rapid, și sincer să fiu nu l-am văzut pe președintele României la vreun protest. De asta cred că ceea ce se petrece acum e o petardă de fum care ascunde în spate alte chestiuni. Pe care cei orbiți de faruri le vor vedea mult prea târziu. Sau niciodată.

subscribe to comments RSS

Există 9 comentarii

 1. avatar mediul spune:

  Ma asteptam sa vedeti lucrurile putin altfel d le Neagu.
  Exagerati cand concluzionati ca strada face legea in Romania. Daca aveam o strada mai activa in ultimii 20 de ani,poate ca nu eram in halul in care suntem.
  Personal am fost acolo duminica si ,ca marea majoritate a celorlalti ,am facut o nu din cauza GRATIERII cum ati scris eronat(intentionat?) dvs ci din cauza CODULUI PENAL. Eliberarea inainte de vreme a unor oameni condamnati , indiferent cine ar fi ei, e un mizilic fata de dezincriminarile abuzului in serviciu. Nu pot sa cred ca minimizati intentionat aceasta infractiune cu nume atat de inofensiv dar care de a lungul atator ani a stat la baza marilor spagi(in mare parte nedovedite) ce au ruinat bugetul statului.
  Asa ca sa parafrazam o „zisa” celebra, in spatele fiecarui abuz in serviciu sta de fapt o luare de mita si in spatele acesteia sta ruina din bugetul tarii si din buzunarele oamenilor corecti. Si afirm cu toata convingerea ca cine nu admite acest adevar, ori e prost ori e rau intentionat.

  • avatar Sandrinio spune:

   Nu minimalizez nimic, şi am şi spus că nu sunt de acord cu proiectul iniţiat de PSD. Iar cu banii pe care statul român, prin instituţiile sale, gen Finanţe, ANAF, ar trebui să-i recupereze de la cei condamnaţi după ce au fost găsiţi vinovaţi de comiterea unor fapte penale se puteau ridica 10 puşcării. Pe de altă parte, societatea românească are o mulţime de alte probleme pe care cei mai mulţi nu doresc să le vadă. Vi se pare normal ca preţul carburanţilor să fie mai mare ca în alte ţări europene sau poate îmi explicaţi şi mie factura la electricitate, că sincer pentru mine e la fel ca limba chineză. Ori aceste probleme de care ne lovim zi de zi nu sunt importante?

 2. avatar Proclamatia_de_pe_Islaz spune:

  Domnule Neagu,aveti un talent special de a gresi in pronosticuri si estimari,in asa fel incat,daca cineva ar vrea sa stie cine castiga fie o disputa generata de partide,fie alegeri,altele,trebuie sa se uite la ce ziceti dvs. – daca ziceti “da”,precis castiga varianta cu “nu”,ceea ce se verifica ca ceasu’,doar cetind in arhiva blog-ului ce cu onoare conduceti..
  Iaca si cu aceasta chestiune,a gratierilor si a amnistiei,o falsa problema care-i anima pe pierzacii ultimelor alegeri parlamentare,ca sa dovedesca si dumnealor,cu neamtul lor incet la minte si la vorba,ca mai misca ,ca li se mai scoala sageata amortita sau ca-si justifica banii de la Soros,pana il beleste pe acesta duiosul Trump…
  Dar,daca luam lucrurile sistematic,vom observa ca sunt cateva chestiuni care schimba si unghiul nimerit de abordare ,chiar si rezultatul analizei,ca sa zicem asa:
  – Unde ati observat dumneavoastra ca se discuta,in proiectele guvernamentale,despre amnistie?
  – Curtea Constitutionala a invalidat cel putin 60 de prevederi ale C.Pen. si ale C.P.Pen.,declarandu-le neconstitutionale;credeti ca ii revine unui penibil papagal ,cum este acest domn Nicusor Dan,sa le aduca la standardele constitutionale cu ciracii sai din galeria Rapidului,prin ragete si indemnuri la violenta, in strada?
  – Ati auzit,ati citit,macar,despre tipurile de regimuri politice care utilizeaza “strada” ca mijloc de a impune vointa unor marginali,a unor aroganti autosuficienti (cand nu frizeaza,de-a dreptul ,patologicul…) a unor sociopati,in detrimentul formelor democratice recunoscute,ale parlamentarismului ,ale regimurilor constitutionale? Sunt sigur ca raspunsul este pozitiv,deoarece ati prins,ca sa zicem asa,dulceturile regimului comunist, incheiat,de fatada,in 1989. Va reamintesc ca in Italia strada ,respectiv un “mars” asupra Romei ,i-a adus pe fascisti la putere in 1922; in Germania luptele de strada,ciocnirile violente ,au impus nazismul ,dupa alegeri normale,repetate apoi ,cum ar vrea unii si la noi,dupa incendierea Reichstagului…
  – In legatura cu asta,nu recunoasteti aici renumita lipsa de imaginatie prusaca,umorul de lodva al nazismului care o tine danga-langa cu incendii menite sa produca “factorul emotional” pe care mizeaza sasul nostru de mana a doua?
  – Statul paralel creat de basescu prin hotarari ilegale ale CSAT,nepublicate,in care SRI dobandeste calitatea de asociat la infaptuirea actului de justitie,este sau NU este o resuscitare a raposatei Directii a VI-a a Securitatii,cea care se ocupa cu cercetarea penala,intruchiparea incontestabila a politiei politice,materializarea sa?
  – Din lecturile dvs., nu v-a aparut ca suspecta asemanarea dintre statul paralel numit GLADIO,(un melange de servicii secrete,armata,catolicism,masonerie,CIA)care a functionat in Italia si,in general,in statele occidentale in care stanga era o prezenta puternica ,GLADIO care a produs actiuni discretionare,neconstitutionale,ilegale,criminale? Nu ati auzit de atentatul din gara Bologna, in care au fost,practic,asasinati 80 (optzeci) de oameni,atentat aranjat de catre GLADIO pentru a crea haos si pentru a demonstra “nocivitatea” stangii? Merita platit acest pret,nu va frapeaza asemanarea dusa pana la detalii cu incendierea Reichstagului,atentatul de la Bologna,rapirea si asasinarea lui Aldo Moro?
  – Ati fost si dvs. martorul decaderii standardelor,la acapararea vietii publice de catre imbecili acoperiti cu diplome de absolvire de la universitati de carton presat,cu CV-uri confectionate de conducatori de doctorate de tipul lui Gabriel Oprea sau de titluri confectionate cu barosul de o mafie a unor (o)culte neoprotestante (de fapt,un singur cult ,care exceleaza…) Daca CCR da pe banda rulanta hotarari care consacra neconstitutionalitatea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala intr-o masura care tinde sa le afecteze structura de rezistenta,viabilitatea,utilitatea,profesionalismul ,oare ce inseamna asta? Inseamna ca aceste instrumente ale politicii penale a unui stat au fost facute in bataie de joc,fara competenta,de catre impostori si parveniti,analfabeti functional. Poate ati retinut ca basescu a marturisit franc ca o cunoaste pe Alina Bica deoarece a lucrat cu ea “la redactarea codurilor penale si la dosarul ROMPETROL !” Deci in tara carei-a dat pe Vintila Dongoroz,Vespasian Pela,Dissescu,Tanoviceanu,codurile penale sa fie facute de o tută si de un bisnitar sociopat ,adica coduri care sa-i scoata pe ei de sub incidenta legilor,in care isi asigura impunitatea prin personalizarea prevederilor legii…Iar dosarele sa fie facute in biroul lui Basescu,la un pahar de whisky cu fostul domn Coldea precum si cu suferindele de LAP Bica si Luluta.
  Este raspandita,in mod intentionat desigur,legenda ca gratierea ar “afecta” munca procurorilor si judecatorilor,ca ei muncesc si altii ii scot pe puscariasi,ca sa le faca in ciuda,sa faca kk pe munca lor!
  (cf.S.N. : “…oameni care au comis anumite infracțiuni, dovedite de instanțele de judecată, chiar dacă uneori există dubii și asupra acestei corectitudini, vor fi puși în libertate și li se va șterge tot trecutul…”)
  Este inca o proba de incultura jenanta,imi pare rau ca o spun,elementele unei judecati corecte sunt la indemana si ele se refera la conceptia despre separatia puterilor in stat,varianta nociv cultivata fiind aceea ca este vorba despre o separatie neta,un echilibru al terorii,in care procurorii (despre care nu se stie ezact carei puteri apartin,existand doar banuieli ca ei sunt ai puterii SRI) regleaza fin,din denunturi,calitatea raporturilor dintre puterile statului,functionarea lor.. Cum? Umpland puscariile cu dusmanii clicii lui Basescu&Taica_Joha precum si asimilatii acestora,adeca cei declarati dusmani pe principii statistice,deoarece se stie ca teroarea trebuie sa fie oarba,ca si justitia…
  In realitate,de la Montesquieu incoace,separatia puterilor nu este neta,ele nu exista pentru a-si da in cap una-alteia ci pentru a conduce echilibrat statul. Exista un sistem de contraponderi,de control reciproc,in care partea leului o ia ,intotdeauna ,parlamentul,ca putere legiuitoare,adica aceea care scoate inclusiv legile dupa care functioneaza celelalte puteri ale statului
  Initiativa legislativa,ierarhia legilor,sunt factori de nuantare – de exemplu o hotarare a CSAT nu are valoare de act normativ,de norma de conduita obligatorie decat in aplicarea unor legi existente,iar un concubinaj hotarat intre procurori si un serviciu secret oarecare,echipe mixte,astea sunt ilegale,neconstitutionale,naziste! Sau comuniste,daca va pica mai bine.
  Actele de clementa ale statului sunt apanajul institutiilor stabilite prin Constitutie si lege,partidele lui Soros nu au vocatie in materie,poate sa raga in strada pana la doua venire a lui Hristos numitii Nicusor Dan cat si ciumafaia numita Raluca Turcan,femeia cu ADN de agent sovietic,unul dintre ascendentii sai fiind venit cu un low-cost T34 al diviziei Tudor Vladimirescu,un oarecare Ion Râsnic,ea insasi cu studii la Moscova,unde,nu-i asa,merg toti campionii democratiei si ai statului de drept,mai ales dupa 1989,ca sa invete rusa comerciala,care este deosebita de rusa ginecologica,preferata de KGB/FSB precum si de GRU,in pauzele de publicitate.
  Gratierea este o expresie a suveranitatii statului,este o problema de principiu,statul prin organismele sale legale, alese prin vot,poate sa emita acte de clementa,individuala sau colectiva,adica exact ce face acum Guvernul Romaniei.Celelalte puteri ale statului au cel mult opinii consultative,nu au a se pronunta asupra fondului,nu au decat a aplica in continuare legile,fara sa apeleze la tertipuri africane,la structuri numite iar nu alese,pentru a le bloca sau demoniza,eventual prin proceduri fasciste sau naziste,cum ar fi strada…
  Va reamintesc,domnule Neagu,ca la procesul maresalului Antonescu acesta a fost intrebat ce anume l-a determinat sa-i aduca pe legionari la guvernare… „Nu eu i-am adus la guvernare,ci strada,eu am fost obligat sa epuizez o formula politica impusa de strada!”,a raspuns Antonescu.
  Comunistii au daramat guvernul Radescu in strada,cu tulburari asemanatoare cu acestea incurajate la noi de aceasta „dreapta” impotenta ,care se poate exprima numai in structuri paralele,sustinute dinafara.
  Anumiti nemti,indeosebi cei care au o fierbinteala la creier,prefera piromania,de la incendierea Reichstagului incoace. Adica,nu conteaza ca prajim niste bezmetici de prin cluburi,ce inseamna,acolo,un 60-70 de nauci prajiti/afumati,fata de maretia cauzei? Caci din acest punct de vedere incendiul de la Bamboo poate sa para un esec,din moment ce nu a contribuit la amplificarea emotiei Colective… („a trebuit sa moara oameni pentru ca acest guvern…” Si sa vina „guvernul meu”…)
  Politica penala a unui stat este de resortul guvernului si a parlamentului,nu a strazii,nu a „canaliei de uliţi”,cum zice poetul, rancaluitorii si boncaluitorii din strada au deficiente care nu tin de politica ci de educatie si compasiune,altruism,normale pentru oamenii sanatosi,cu deprinderi sociale la nivelul secolului XXI.
  Conditiile din puscariile noastre ne tradeaza ca pe niste salbatici penibili,acestea nu sunt penitenciare,adica locuri in care oamenii care au comis infractiuni executa o pedepsa privativa de libertate, ci lagare de exterminare,grajduri ,locatii de lichidare fizica ,de indobitocire. Iata ca nu numai cei parliti,necajiti,care nu au bani de avocat ,ci si aceia care sunt miliardari in euro sunt exterminati cu mijloace brutale,de o salbaticie medievala. Sclifosiţii care aglomereaza trotuarul din fata bisericii catolice ar face mai bine sa-si rumege frustrarile determinate de pierderea alegerilor si sa participe,eventual,la actiuni sociale de aducere la zi a mentalitatii colective de slugi care se bucura cand exista oameni mai nenorociti ca ei,pentru ca asa au invatat de la parinti! Inclusiv condamnatii la moarte sunt gratiati,uneori,in state acomodate cu compasiunea si altruismul ca norme de conduita,actelede clementa sunt cele mai clare dovezi ale suveranitatii unui stat,adica privilegiul,dreptul de a se comporta suveran in raport cu faptele subiectilor sai,de a-i ierta cand gresesc,de a le intinde o mana,in conditii clar definite. Inclusiv politiceinilor !
  Cat priveste nevoia de a modifica codul penal,aceasta nu mai este nici macar o nevoie,este o obligativitate! Ati iesit in strada,@mediul,atunci cand renumitul jurist de kkt,Boc,a promovat codul facut de Bica si basescu prin asumarea raspunderii? Ce este aceasta sumare a raspunderii altceva decat o OUG extinsa,intr-un domeniu esential,care tine de politica penala a unui stat?
  Daca in 1941 Antonescu ar fi facut un referendum pentru a afla care este pozitia populatiei fata de exterminarea tiganilor,evreilor,asocialilor,ar fi primit un entuziasmant DA! Acele acte oribile s-au facut oricum,de catre structuri statale care il inspira si acum pe manifestantul din fata bisericii catolice din Suceava,pentru ca la acea ora Romania nu avea parlament si pentru ca reprezentativitatea lui Antonescu era 0 (ZERO) ,fiind stabilita o autoritate a sa decurgand din miscari de strada,ale legionarilor.
  Fix in partea din spate a kurului il doare pe neamţul vostru de democraţia sau bunastarea poporului român! El se comporta exact asa cum îi cere statutul sau de sluga a unor interese straine,gandeste incet si vorbeste rar pentru ca el nu gandeşte in limba română,limba valahilor care i-au scos pe ei din pozitia de stapani ai Transilvaniei ! Nu pricepeti de ce NU trebuie sa aiba Romania autostrazi care sa traverseze Carpatii? In timp ce v-o spune de fiecare data cand casca gura,cu un dispret vag disimulat,unii dintre ai dvs. protesteaza ca sa-si mentina statutul de sluga! Tineti-ne in puscarii,herr Mutulika,sa ne mai rarim,sa va mai faceti dvs. case din meditatii adânci!
  Ja wohl!
  Banuiesc ca faceti parte din generatia care nu stie doar cele 50 de cuvinte obligatorii din limba engleza,care ne-ar face pe fiecare cetatean al universului. Iata,mai jos,un articol de presa ,celebru la vremea sa,care descrie temeinic adevarata stare ,raporturile dintre cei cativa rataciti care zbiara pe la manifestaii neautorizate si seful lor spiritual,ayatollah-ul lor,fie el basescu sau mutulika:
  http://prntscr.com/e06om8
  In fine,nu exista mai mare ironie a sortii decat aceea sugerata de moartea ingrozitoare a lui Dan Adamescu,un om executat cinic in grajdurile de exterminare ale sistemului penitenciar romanesc,consacrate in coduri adoptate prin asumarea raspunderii,de departe un om al sistemului ocult pe care l-a promovat si sustinut prin ziarul sau de cazarma – Romania Libera…
  Sustinut si la noi de catre oameni „de dreapta”,lefegii la stat,care ar fi pascut si acum vaca satului pe toloaca din satul lor,daca nu ar ar fi invatat alfabetul pe la scolile facute de comunisti,pe la academiile facute de aceiasi,adeca pe la „Stefan Ghiorghiu”…

  • avatar eu spune:

   Pușcăria e făcută tot pentru oameni. 80 la suta din pușcăriașii eliberați devin recidiviști. Legea e făcută cu scop special pentru clientiela politică, în special cea a PSD. Va fi un referendum Islazule și se va duce dracului amnistia și grațierea pentru că strada ( aia de le zici nazisti) vor iesi la vot. Antonescu a zis la proces ca strada i-a vrut pe legionari, doar nu te asteptai sa zica ca Germania nazista? Hitler a fost votat democratic. Nu s-au batut nemtii pe strazi si bata nazistilor a fost mai tare. AI uitat sa zici de criza economica. Islazule dezinformezi pe față când vine vorba de Adamescu, uite aicihttp://www.hotnews.ro/stiri-esential-21556260-tudor-chirila-adamescu-decedat-intr-clinica-privata-nu-penitenciar-cat-naiv-fii-crezi-lui-dragnea-chiar-pasa-altceva-decat-procesul-lui-care-are-termen-31-ianuarie.htm. Intr-o clinica privata, nu într-o pușcărie. Și în România, deocamdată singura instituție ce merge e justiția. Egalitatea în fața legii. Adamescu -miliardar =pușcăriaș = ion -hoț de portofele= pușcăriaș. Și neamțul mai prinde un mandat. Noi strada, proștii care știm că dăm șpagă la doctor, la polițai, la popă, la primar suntem sătui de asta. Gata.

 3. avatar Proclamatia_de_pe_Islaz spune:

  1.Da-ti jos ochelarii de cal (sau de magar,ce vei fi fiind ,dumneata,acolo..) ca sa intelegi mai bine despre ce este vorba in propozitie.Asupra lucrurilor despre care ai auzit doar ,cum ar fi,de exemplu,faptul ca Hitler a ajuns la putere “democratic”,evit sa ma pronunt,pentru ca ar trebui sa-ti spun pur si simplu”bou”,iar eu voiam sa-ti spun mai incolo,daca te mai bagi in seama. Pot sa-ti fac un hatar,sa-ti spun ,pe scurt,cum a fost cu nazismul: Hitler mai intai a ajuns la putere prin participarea la alegeri,apoi a eliminat partidele,pe rand – pe comunisti cu incendiul de la Reichstag,apoi pe social democrati ,apoi s- aproclamat Cancelar al celui de-al treilea Reich,imperiul de o mie de ani… Ideea era (nu ma asteptam sa-ti pice fisa,nici nu este necesar) ca incendirea Reichstagului a fost un pretext pentru dobandirea puterii absolute,prin crearea unei “emotii publice” !
  Va suna cunoscut?
  Apoi,macar cu privire la istoria noastra era bine sa cauti prin carti,pe internet,desigur,ca sa vezi ca Antonescu nu a mintit: in conditiile unor tulburari de strada organizate de legionari,ciocniri,asasinate,Carol al II-lea a abdicat si s-a instaurat statul national-legionar in septembrie 1940.
  2. Iar daca nu stii despre ciocnireile si bataliile din Germania sau despre modelul fascist “de mars”,ca modalitate de accedere la putere,de ce te mai bagi in vorba?
  3. O sa fie referendum,ce o sa te intrebe mutu’ ? Daca esti de acord cu lupta impotriva coruptiei? Exista acte normative care consacara acest termen,nu poti intreba ceva cu raspuns cunoscut decat daca esti tolomac sau canalie… Dar daca vulgul voteaza NU sau nu participa suficient de multi ca sa iasa pragul iar referendumul nu se valideaza,ce faceti,incetati “lupta impotriva coruptiei” ? Vesti proaste pentru tine,dumneta care ai cunostintele specifice omului strazii,boschetar politic: in lumea civilizata la care va raportati parazitar nu exista notiuni institutionale bombastice si rancede,sovietice,gen “lupta impotriva coruptiei”,exista “politici publice” de combatere a saraciei,a coruptiei,a discriminarilor,a inapoierii !
  4.Lupta impotriva coruptiei nu poate fi dusa de o mafie,este ca si cum ai spune ca betivanul lupta impotriva alcoolismului prin consumarea intregii cantitati de alcool,pana la disparitia sa,a alcoolului. Sau kurva impotriva portului ilegal de chiloti sau actiuni hotarate ,referendum,ca sa se stabileasca pe ce parte a cănii trebuie să fie toarta…
  Sasul incet la minte ,inainte de a lupta atat de fioros cu coruptia, trebuie sa explice metodologia prin care a obtinut sase case,certe,concrete,care pot fi vazute iar cheia de bolta a regimului mafiot ,kiorul,trebuie sa dea socoteala pentru tot ce a facut,mai devreme sau mai tarziu.
  5. Nu se poate legifera prin referendum,nici macar la noi! Votul popular in acest caz are valoare consultativa,cum obligi parlamentarii sa voteze ceva anume,atata timp cat mandatele imperative sunt interzise? La referendumul de demitere mai intai se pronunta parlamentul apoi se cere opinia poporului apoi Curtea Constitutionala constata,ia act de rezultatul votului. Iar in unele cazuri,poate le cunosti,nici macar asta nu este de ajuns…Dupa referendumul kiorului pentru 300 de parlamentari,PD avea majoritate in parlament. N-a stiut,n-a vrut sau n-a putut s-o faca?
  6. Daca tot te spargi in figuri de democratie populara,citeaza din proiectul privind gratierea articolele/paragrafele in care se vorbeste despre gratierea coruptilor! Sau cele de sens contrar,daca poti intelege un text care nu necesita o exagerata stiinta de carte.
  7. „..Și în România, deocamdată singura instituție ce merge e justiția….”
  Imi mentin parerea ,culmea prostiei este sa fii atat de prost incat sa pari şiret ! Să zică lumea:nu se poate ,domnule sa fii atat de prost,numa’ ca se preface!
  8. „Noi strada, proștii care știm că dăm șpagă la doctor, la polițai, la popă, la primar suntem sătui de asta. Gata.”
  Solutia iti este la indemana: nu mai da spaga,sa vezi ce o sa se intample. Poti aranja in acest sens si cu ceilalti participanti la meeting.
  9.In fine,ca sa te linistesti,afla ca Dragnea nu a fost condamnat pentru acte de coruptie sau pentru fraudarea refendumului ci pentru o fapta obscura care nu figura nici in rechizitoriu.
  10.Daca tot sperati,ar fi bine sa stiti ca repartitia statistica (distributia) optiunilor in sectiunea celor care nu se prezinta la vot este strict comparabila cu procentele celor care s-au prezentat si si-au exprimat votul. Acest lucru este demonstrat stiintific,este un loc comun inca de prin anii ’60 ai secolului XX.
  Ceea ce inseamna ca votul de la 11 decembrie,inainte de orice,a fost un vot de blam dat unui cinism ipocrit ,roabelor de kkt pe care le-ati mancat impreuna si sub atenta supraveghere a unui sas incet la minte ,discursului despre “penali” confectionati ad-hoc prin propria lucrare, despre care lumea s-a prins,spre a se dovedi si imprejurarea ca inteligenta nu are de-a face cu aparteneta politica iar prostia este uniform raspandita…
  Caci este ca si cum i-ai da cuiva un cap in gura,i-ai rupe picioarele,l-ai scuipa apoi te-ai mira ca de ce respectivul nu alearga bine,si mai ales de ce nu iti da buna ziua,de ce nu te recunoaste ca intelectual,sa zicem..
  Insa poate nici nu este asa usor de priceput,poate n-ai cu ce…

  • avatar alibaba spune:

   Decat intelectuali politici cu limbaj de bou, lichea, ca dvoastra prefer strada :)). Macar aia au curaj sa-si arate fața. Te temi. Tot discursul dvoastra arată o frică mascată că pesediștii pentru care te răstignești aici, până în vară sunt gata. sau ai probleme cu legea si interese private. Te privește. Alegerile de la 11 decembrie seamană cu cele din 1932 ale lui Hitler. Ajuns la putere, Hitler a inceput epurarea și inaintarea in functii a acolitilor. Asta face si Dragnea ( Cred ca ai un tablou sub plapuma si te masturbezi cu gandul la el. O fi vreun fetis de mustăcioși), elibereaza partenerii de suferinta si se salveaza si pe el. Nu de alta, dar cei mai pricepuți hoți sunt cei deja închiși. Ei știu ce au greșit de au ajuns acolo, cum se anchetează și cum să scape data viitoare. Oricum, decât un masturbator dragnist, prefer să fiu un bou al străzii.

  • avatar eu spune:

   Decat intelectuali politici cu limbaj de bou, lichea, ca dvoastra prefer strada :)). Macar aia au curaj sa-si arate fața. Te temi. Tot discursul dvoastra arată o frică mascată că pesediștii pentru care te răstignești aici, până în vară sunt gata. sau ai probleme cu legea si interese private. Te privește. Alegerile de la 11 decembrie seamană cu cele din 1932 ale lui Hitler. Ajuns la putere, Hitler a inceput epurarea și inaintarea in functii a acolitilor. Asta face si Dragnea ( Cred ca ai un tablou sub plapuma si te ma sturbezi cu gandul la el. O fi vreun fetis de mustăcioși), elibereaza partenerii de suferinta si se salveaza si pe el. Nu de alta, dar cei mai pricepuți hoți sunt cei deja închiși. Ei știu ce au greșit de au ajuns acolo, cum se anchetează și cum să scape data viitoare. Oricum, decât un ma sturbator dragnist, prefer să fiu un bou al străzii.

 4. avatar tina raicu spune:

  „Noi strada, proștii care știm că dăm șpagă la doctor, la polițai, la popă, la primar suntem sătui de asta. Gata.”
  Solutia iti este la indemana: nu mai da spaga,sa vezi ce o sa se intample.
  Adica o sa mori cu zile ca la spital o sa te tot poarte pe la toate sectiile, popa o sati faca o inmormantare de 5 minute, politia o sati dea amenda dubla ca fata de cei din banat, la primarii nu o sa rezolvi nimic ca cacum nimeni nu mai vrea sa lucreze tot te amana si pentru un certificat de deces sa vezi cat umbli, iti doresc sa ai astfel de nevoi si vei vedea ca vei avea parte de toate astea
  Domnule esti un intrigant si nu stii realitatea si la spitalul particular trebuie sa platesti infirmera in plus,
  Ce vrei sa moara bunica cu zile din cauza ta, ca nu avem bani nici de paine uneori darmite de tratamente in strainatate
  Dane tu bani si mergem in alte parti sa ne tratam la doctori, sa ne ingroape gratuti sau alte si alte nevoi sa le rezolvam
  Nici ajutoare nu mai da nimeni ca le e frica la toti, sa va fie rusine ca din cauza unor imbecili sufera tot poporul dica cei 99,99 la suta care o ducem prost.
  Tu unde stai in ce apartament , cat castigi si cat cheltuiesti. Astia , muritorii de rand nu au dupa ce bea apa, nu pot plati apa la bloc, curentul electric, gazul mancare la copii, stai prin casa cate 4familii si ai castori din lemn, au tbc uri si alte cele , tu esti bine sanatos si iti crapa ranza de rautate
  Tu vrei un regim de teroare stalinista in tara,
  ia treci otaracuta pe la parnaie sa vezi cum e si pe urma mai mananca la cacat despre cei din inchisori
  Cati bai iei sa vorbesti de rau , cei din inchsori trebuie educati nu inmormantati, dar poate o sa ai norocul si o sa vezi si tu cum e .

  • avatar #Trezist&Tezist&Subzist spune:

   De fapt,dumneata cu cine vorbesti?
   Ca nu se intelege!Iar din faptul ca postezi pe un blog,eventual de pe un PC sau chiar de pe un telefon,rezulta,oarecum, ca ai un anumit standard de viata,ca ai trecut prin scoli,fie si ca gâsca prin apa (analizand,cel putin,gramatica si ortografia de care abuzezi, ca de un sugiuc…)
   Se mai intrezareste,vag,un anumit spirit răsculativ,cum ar zice un forbalist fruntaş,vad ca dai cu flegme cam fara discernamant,cam asa cum citezi fara sa bagi in seama ghilimelele ,care au o anumita semnificatie,in context.
   Nu este obligatoriu sa te pronunti cu privire la orice,mai ales daca nu te ajuta capul. Din imprejurarea ca ai telefon cu tastatura nu rezulta cu necesitate ca esti si un potential scriitor de texte in care sa-ti reversi talentul.
   Acuma,ori ca esti o baba proaspata,dintre acelea inca in stare de confuzie,dupa perderea zvâcului ,perdere generata de menopauză,ori ai o suferinţă care se cheamaă LAP… Degeaba imi doresti tu sa-mi moara bunica pentru ca nu-ti mai merge tie in dragostea fata de aproape,nici nu mai are cum,deoarece ultima mea bunica a dat seama la judecata de apoi la timpul potrivit.. Ca daca traia si punea gheara pe tine,aveai nevoie de operatii estetice,inclusiv la minte.
   Pentru ca,altfel,daca nu ai fi cum te-am descris eu mai sus,nu ai amesteca din toate postarile,din care nu ai priceput nimic, dar ii inveti pe altii… Eu cred ca ai fost facuta cu economie,intr-un moment nepotrivit,inoportun,chiar… Du-te acasa,nu mai sta in strada,asteapta urmatorul comunicat de pe facebook.
   Adica,atât dumneata cât şi prostolache de mai sus,care scrie după ce bea frecţiile ,cu titlu de şpriţ,de doua ori,ca nu cumva sa scape ocazia de se da in stamba…Părerea ta

* necesare