La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 1.617 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Suceava e oraş? 2

mart.27

Întrebarea din titlu reprezintă mai mult decât ar putea părea la prima vedere.

Este un of al unei comunităţi, un of al unor oameni care nu mai doresc să accepte realitatea Sucevei, o realitate care nu este cea pe care o dorim.

Şi da, cred că fără teama de a greşi, eu şi alţi oameni care au idei apropiate despre cum ar trebui să arate un oraş, spun cu tărie că Suceava este mai mult rurală decât urbană.

Când am spus că nu voi sta cu mâinile în sân nu am glumit. Sper ca în jurul acestei idei, plecată în urma unor discuţii cu mai mulţi suceveni, să se adune un număr cât mai mare de persoane.

areni 1

Mi-aş dori ca aici să avem locuitori din toate cartierele oraşului, care să semnaleze problemele cu care se confruntă. Probleme pe care încercăm să le sintetizăm, să le dăm o formă, iar mai apoi să le înaintăm Consiliului Local Suceava pentru a fi rezolvate.

E un mod de a pune presiune pe cei care conduc oraşul, de a-i determina să nu mai ignore realităţile de zi cu zi.

Iar în acest fel, Suceava poate redeveni oraş, unul în care să putem trăi fără să ne fie teamă că vom fi muşcaţi de câinii vagabonzi, să nu avem temerea că la fiecare urmă de ploaie ne vom murdări din cap până în picioare, să avem un loc de agrement şi lista rămâne deschisă.

E un început timid, dar cred că trebuie pornit de undeva, pentru că altfel riscăm să ajungem chiar şi mai jos.

subscribe to comments RSS

Există 2 comentarii

 1. avatar Sucevean spune:

  Cu OBIECTIUNI.

  1) Sa aiba CINE sa vada cele puse in evidenta si sa faca ceva, nu sa nu faca NIMIC PENTRU CA POT, ca sa citez un PSD-ist chel. Cate chestiuni nu au fost semnalate si situatia e neschimbata si acuma, de la parcari amenajate pe bani grei pentru statii de alimentare si folosite de primarie sau CJ, la trotuare folosite ca parcare, gropi, gunoaie, praf, etc.

  2) Sa se trezeasca odata suceveni cand voteaza si sa nu mai puna botul la minciunile lui Lungu (parcari supraetajate, sala de sport, etc) sau Flutur, ala care e seful AGENTIEI de IMPRESARIAT ARTISTIC CJ pe 200 mil salariu lunar.

 2. avatar mediul spune:

  Cred ca va mai amintiti d le Neagu despre una din „temele” amintite des de Ceausescu in cuvantarile sale programatice, respectiv ” reducerea diferentelor dintre sat si oras”.
  Edilii post-revolutie ai Sucevei au continuat implementarea acestei idei in mod constant dar au procedat intr un mod mai original decat avea de gand sa o faca Ceausecu.
  Au redus diferenta facand tot posibilul sa apropie Suceava de nivelul unei comune.Părerea ta

* necesare