La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 1.448 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Turma învinge. Pentru a doua oară. 1

sept.25

Clubul local de handbal a rămas fără antrenor. Leonard Bibirig, omul care a stat pe banca tehnică a clubului Universitatea Suceava în ultimii ani, şi-a dat demisia.

A fost o consecinţă firească a presiunilor pe care vestiarul le-a făcut în ultima vreme, handbaliştii fiind nemulţumiţi de ritmul spartan impus de Bibirig.

Este a doua oară când istoria se repetă, iar şefii clubului par să nu fi învăţat nimic din experienţa nefastă din urmă cu un sezon şi ceva.

Atunci, deşi echipa a reuşit să obţină cea mai bună performanţă din Suceava la nivel de echipe, Leonard Bibirig a fost îndepărtat din funcţia de antrenor principal, în locul său fiind adus Stelian Bursuc. În locul lui Bibirig, orice alt om şi-ar fi luat valiza şi ar fi plecat la o altă echipă. Nu numai că nu a făcut asta, dar a pus umil capul în pământ şi a acceptat postul de antrenor secund. Iar când echipa era în derivă, Leonard Bibirig a fost readus antrenor principal, iar echipa a prins pe ultima sută de metri un loc de cupă europeană.

Acum, ca şi data trecută, antrenorul a căzut pradă vestiarului. Ritmul susţinut impus de Bibirig la antrenamente nu a fost pe placul unor jucători. Iar aceştia l-au „lucrat”, cum se spune în limbaj sportiv. Cu experienţa sa vastă în spate, Leonard Bibirig a preferat să se retragă decât să se facă de ruşine.

Greşeala este însă a conducerii clubului, care a cedat din nou. Data trecută, răzvrătiţii care nu l-au mai dorit pe Bibirig au sfârşit prin a pleca la alte cluburi. Nu se ştie ce va fi acum. Soluţia nu este plecare antrenorului, ci sancţiuni pentru jucători. Retrogradaţi şi cu salariile diminuate, sunt convins că le va veni mintea la cap.

Şi dacă stai bine şi te gândeşti, cine îl contestă pe Bibirig? Nişte neica nimeni, care până acum nu au demonstrat nimic şi nu au înţeles că lipsa lor de valoare poate fi suplinită doar prin muncă. Multă muncă. Că dacă erau mari valori jucau prin străinătate, la vreun club de Liga Campionilor, sau dacă nu, măcar la Constanţa.

subscribe to comments RSS

Există un singur comentariu

  1. avatar Turma spune:

    abia dupa atata timp vad , din greseala acest articol, si sunt stupefiat. Care turma domnule ziarist? Poate te referi la tine si prietenii tai! Turma asta pe care o stigmatizezi a facut performanta si inainte sa fie antrenata de Bibirig si pe parcursul anilor de antrenamente „spartane” dar si supa era Bibi. Mai bine iti vezi de treburile tale ca sportul nu il intelegi pe cat il comentezi!Părerea ta

* necesare