La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 1.933 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Un monstru tăcut îşi întinde tentaculele spre noi 2

feb.11

În timp ce noi ne distrăm la televizor cu Udrea, Videanu sau Mazăre, undeva în spatele nostru un monstru îşi întinde tentaculele tăcut şi pe nesimţite.

E războiul care se derulează de aproape un an la doar câteva sute de kilometri de graniţa României, şi în care am putea fi aruncaţi fără să ne dăm seama.

Pentru noi, cei care locuim în această zonă a Bucovinei, la doi paşi de graniţa cu Ucraina, urmările ar putea fi dintre cele mai îngrozitoare. Una e să fii la o aruncătură de băţ de ţara care se zbate să-şi găsească un curs în istorie, şi alta e să trăieşte pe la Cluj sau Timişoara.

Nici la Bucureşti, aşa după cum am sesizat şi cu alt prilej, nu am văzut o preocupare extrem de intensă pentru acest subiect. În afara unor mici materiale, televiziunile naţionale, aproape fără excepţie, şi-au mutat carele de reportaj în faţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de parcă viaţa României se reduce doar la cei care intră şi ies din birourile anchetatorilor.
Nu spun că nu sunt subiecte foarte importante, dar şi războiul din Ucraina ar putea, evident nimeni nu doreşte aşa ceva, să ne marcheze epoca şi vieţile.

tancuri rusesti

 

Un avertisment serios a venit din partea lui Vladimir Evseev, directorul Centrului pentru Studii Politico-Militare din Moscova, care s-a adresat reporterului TVR din capitala Rusiei.

Pe teritoriul Crimeei, în prezent se formează o grupare de forţe armate terestre bine pregătită şi de sine stătătoare. Vor fi prezente acolo diferite dispozitive, capabile să neutralizeze toate ameninţările posibile. Din păcate, dacă România se va lăsa antrenată într-o astfel de confruntare, atunci este imposibil ca o serie de obiective militare din România să nu fie trecute pe lista acelor ţinte care vor fi neutralizate cu diferite tipuri de arme”, a arătat Evseev.

Acesta a continuat cu previziunile sale, foarte probabil influenţat şi de factori de decizie de la Kremlin.

distrugeri razboi ucraina

Ştim că în România se poate crea şi potenţial ofensiv, de aceea vom căuta şi mijloace de a anihila flota militară românească. Cred că va creşte confruntarea dintre ţările noastre şi din păcate avem motive să credem asta”, a mai precizat Vladimir Evseev.

Riscurile ca acest conflict să se extindă cresc dacă armata ucraineană va primi arme din partea SUA, iar eforturile nemţilor şi francezilor de a stopa acest lucru este justificat. Dacă va fi război, acesta se va petrece la noi acasă, iar pierderile de vieţi omeneşti şi distrugerile se vor consemna printre cei dragi nouă. În partea opusă, americanii vor fi din nou protejaţi şi vor privi războiul din Europa ca pe un spectacol.

Oare nu era mai bine dacă se păstrea acest status-quo prin care Ucraina, o ţară de altfel profund coruptă, să rămână şi pe mai departe sub influenţa Rusiei? 

subscribe to comments RSS

Există 2 comentarii

  1. avatar neniculeeee spune:

    sandrinio, nu te supăra, daca unu moare, il lasi pe strada? asta e Ucraina, o tara pe moarte, vroiai sa fie lăsata la rusi pt ce? ăia is niste specimene salbatice, inferioare, razboinice, necivilizate (desigur cu exceptiile de rigoare)… nu propovadui tu razboiul, ca te asigur ca habar nu ai despre ce e vorba; ai facut armata? Autoritaile romane fac foarte bine ca nu panicheaza lumea asa cum o faci tu. Stai linistit ca romanul nu e prost, stie de multa vreme cam cum stau lucrurile, e descurcaret si-a pus deja niste zacusca si tocana la camara fie la bloc fie la tara… apropo, te bagi la baioneta in linia 1 sau mergi reporter de front? sau te muti in Australia pana trece molima raboiului?.. care, apropo.. nu va implica deloc Romania…

  2. avatar Unul spune:

    Nenicule, bati campii cu gratie! De unde stii tu ca acest razboi nu va implica Romania?Vorbesti de panica si de zacusca la camara. Cand intra rusul peste noi nu te mai ajuta cu nimic jacusca aia. Vb si tu cu cei mai batrani, care au prins razboiul sa iti spuna ei cateva lucruri despre rusi si de ce treb sa ne temem de ei. Si in plus, la ce sa mergi reporter pe front sau sa lupti cu arma in mana?Pentru o tara de corupti cu cururi mari si care oricum vor fugi primii sa se salveze?!Părerea ta

* necesare