La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 2.333 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Unde dai şi unde poate crăpa 2

apr.2

Structura centrală a DNA l-a trimis în judecată pe fostul şef al Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic.

Ştirea în sine nu reprezintă nici o surpriză, având în vedere că Vartic fusese reţinut şi apoi a primit arest la domiciliu, măsură care este valabilă şi în momentul de faţă.

Printre cei trimişi în judecată se numără şi Filuţă Cerlincă, nimeni altul decât administratorul pensiunii „La Filuţă” din Mălini. Poate că nu cunosc eu suficient de bine legislaţia sau poate îmi scapă ceva, dar Filuţă a fost „agăţat” pentru că a cazat gratuit o parte dintre invitaţii pe care Ionuţ Vartic i-a avut la o petrecere organizată la Mălini în noiembrie 2014.

Filuţă a fost trimis în judecată pentru delapidare, dar dacă s-a oferit benevol să-l ajute pe fostul şef al Gărzii Financiare Suceava nu văd unde este problema şi mai ales infracţiunea.

În felul acesta, orice proprietar care îşi cazează în hotel un prieten este susceptibil de delapidare, fără a mai pune la calcul dacă îl pune dracul să-i ofere şi vreun borş gratuit.

la filuta malini

 

Repet, dacă nu îmi scapă ceva, sau dacă Filuţă nu a declarat că ar fi fost constrâns în vreun fel, infracţiunea reţinută în sarcina sa, respectiv delapidare, ca şi cea adusă lui Ionuţ Vartic, complicitate la delapidare, mi se par puerile şi lipsite de orice logică elementară.

Totuşi, eu cred că în spate este altceva. Mai exact, prin Filuţă se doreşte a se ajunge la o altă persoană extrem de influentă din Suceava, cu conexiuni puternice în zona Mălini, inclusiv la nivel administrativ. Şi mă refer aici la procurorul Dumitru Dîmbu, momentan aflat în arest preventiv la Penitenciarul Gherla.

Este de notorietate că Dumitru Dîmbu avea un cuvâtn greu de spus în afacerile derulate de Filuţă. Mai mult, gurile rele spun că, în realitate, fostul şef al Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului Tribunalului Suceava era chiar proprietarul din umbră al afacerii.

Pentru mine aceasta ar fi explicaţia care l-a adus pe Filuţă Cerlincă în faţa judecătorilor, dar probabil că timpul va lămuri şi aceste aspecte. 

subscribe to comments RSS

Există 2 comentarii

  1. avatar Cosmin spune:

    Ca sa fie clar de ce e delapidare (deși va fi foarte greu de dovedit în judecata) :

    Toate cheltuielile aferente cazării și borsului sunt înregistrate de firma (de la energie și materiale pana la rata la banca sau amortizarea care sunt „sursa” cladirii) si sunt cheltuieli deductibile și în parte contribuie deducerea la tva. Este în interesul tuturor stakeholder-ilor (entități care au un interes legitim în bunăstarea firmei: patron, creditori, stat, angajati) ca societatea sa nu inregistreze cheltuieli care nu aduc beneficii. Patronul, fiind și cel mai important stakeholder, poate decide sa își factureze toate cheltuielile ocazionate de cazarea unui apropiat fără adaos, caz în care nu ar fi fost delapidare (eventual doar o proasta conducere dar care nu este imputabila decât în cazuri extreme prin atragerea răspunderii administratorului).

  2. avatar Alecu spune:

    Poate este interesant de vazut daca primarul nu stie si el cate ceva. Chiar daca avea o alta afacere care, teoretic, concura cu a lui Filuta si unde din nou spun gurile rele cate ceva despre implicarea domnuluui procuror …Părerea ta

* necesare