La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 1.559 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Uniunea Europeană moare încet, dar sigur 0

mai23

După cum evoluează lucrurile în acest moment, cred că Uniunea Europeană gâfâie tot mai greu şise apropie de finalul scurtei sale istorii.

Exact cum Imperiul Otoman, considerat „bolnavul Europei” a sucombat, istorie care s-a repetat şi în cazul Imperiului Austro-Ungar după Primul Război Mondial, probabil că aceeaşi soartă o va avea şi Uniunea Europeană.

Sunt deja mai multe ţări care au ales propria cale, mult diferită de ceea ce se doreşte la Bruxelles, Berlin sau Londra. Grecia a fost printre primele, dar cum elenii erau în colaps financiar, cartea lor nu avea cum să fie una câştigătoare.

A urmat Polonia cu al său Parlament şi Guvern naţionalist, iar acum şi Austria este aproape de „a da mâna” cu extrema dreaptă prin alegerea unui preşedinte provenit din această parte a scenei politice. (Rezultatele alegerilor vor fi cunoscute cel mai probabil astăzi).

Nu trebuie neglijată nici ascensiunea extremei drepte din Franţa, chiar dacă a pierdut ultimele alegeri. Marea Britanie se pregăteşte şi ea de un vot decisiv legat de apartenenţa viitoare la Uniunea Europeană.

harta ue

 

Timpul pare să-şi fi pierdut deja răbdarea cu Uniunea Europeană, iar orice mică scânteie va fi suficientă pentru a declanşa divizarea. Un sentiment de nemulţumire vizavi de viitorul gândit de conducătorii Uniunii Europene domneşte peste tot, iar asta este doar vina celor care nu au ştiut să gestioneze situaţia.

Să dai liber la milioane de musulmani să-ţi invadeze teritoriul, majoritatea dintre ei fără nici o specializare şi fără vreo dorinţă de muncă, este echivalent cu sinuciderea. Să tratezi unele state drept colonii iar nu este o politică de viitor, iar enumerarea greşelilor poate continua.

Pentru România va fi iar un moment de cotitură. Rămasă fără cele mai importante resurse ale sale, şi mă refer aici la petrol, gaze, energie electrică, terenuri agricole, România va deveni de neguvernat. Cei 26 de ani de libertate, mai haotică, dar totuşi libertate, s-ar putea să devină o amintire plăcută.

Chiar nu ştiu ce va urma, dar se pare că nu ne aşteaptă vremuri dintre cele mai bune. Oricum, trebuie să fim pregătiţi pentru o nouă eră.

 

subscribe to comments RSS

Încă nu există comentarii

Părerea ta

* necesare