La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 1.481 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Sălbatica Kenya 1

ian.14

Dacă anul trecut i-am însoţit pe trei dintre parapantiştii suceveni în „stagiul” din Nepal, acum voi fi „vocea” de acasă a unuia dintre ei.

După primele patru zile de Kenya, pentru că aceasta a fost destinaţia de anul acesta, Sorin a avut bunăvoinţa de a mă introduce cât de cât în lumea de acolo.

E ceva aparte, oameni săraci dar foarte primitori. Ca să fiu sincer, este ceva cu ce am găsit şi în Nepal. Sorin spune că există însă o mare diferenţă. Mizeria din Nepal nu se regăseşte în Kenya.

bar in kenya

În schimb, mâncarea este destul de sărăcăcioasă.

„Aici, la hotel, dimineaţa, în afară de ceai cu lapte şi două felii de pâine care abia s-au colorat de la gem, am mai primit un cârnăcior. În rest, în meniu mai e pui prăjit sau un fel de peşte care seamănă cu carasul nostru prăjit în baie de ulei cu cartofi prăjiţi sau un soi de mămăligă care e ceva mai dulce şi mai albă ca a noastră, seamănă cu grişul”, este descrierea care vine din Kenya despre mâncare.

mic dejun kenya

Iar Sorin se pricepe, fiind acţionarul unuia dintre cele mai cunoscute restaurante din Rădăuţi, pe nume Naţional.

Apropo de mâncare. Unii localnici preferă să se servească aşa cum au învăţat din moşi-strămoşi, cu mâna adică. Asta în ciuda faptului că sunt îmbrăcaţi elegant. E şi asta o parte a Africii pe care trebuie s-o respectăm.

mincare cu mina

În schimb, am văzut multe fructe în dughenele de prin Kenya, sau cel puţin asta îmi povestesc fotografiile venite din această ţară africană.

Dacă ajungeţi prin zonă să nu rataţi fresh-ul de mango, despre care am aflat că este extraordinar, dar şi alte fructe sunt la mare cinste.

fructe kenya

Am mai văzut un soi de bazar, o „şerpărie” în adevăratul sens al cuvântului, lucru confirmat şi de Sorin, locul unde poţi cumpăra tot soiul de nimicuri.

tirg kenya2

Surprinzător, în Kenya şoselele principale sunt foarte bune şi se circulă în condiţii normale. Aştept detalii şi despre „uliţele” prăfuite ale acestei ţări, pentru că sunt convins există nenumărate.

Din fotografii am mai văzut zebre şi maimuţe care se plimbau nestingherite pe câmpurile din apropierea şoselelor. „Umblă zebrele ca maidanezii pe la noi”, a concluzionat hâtru Sorin.

zebre kenya

Pe măsură ce voi mai primi informaţii şi fotografii din Kenya am să vă ţin la curent. Şi pentru cei din Kenya: să aveţi vânt bun şi vreme frumoasă, că doar aţi mers să zburaţi cu parapanta nu să faceţi documentare pentru mine.

subscribe to comments RSS

Există un singur comentariu

  1. avatar zebra nestingherita spune:

    Imi place ce scrii. Ma incarca sufleteste. Vreau normalitate , vreau sa iasa iar valoarea la suprafata, vreau sa respect pe cine merita. Tu omule te tii bine cu coloana atat cat trebuie, dar de ce e atat de bolnava presa ?Părerea ta

* necesare