La Stejari Residence

SecţiuneaPoliticieni în răspăr

Adio, cimpanzei politici! 14

Pentru că am de scris câteva cărţi şi de lucrat şi mai multe, am să-i abandonez pe cimpanzeii politici.

Cimpanzeii şi bulibaşa Dinescu 3

Relatare anticipată necuviincioasă: Cum nu intenţionez să mă duc la bulibăşeala de la „Dom Polski”, deşi am vibrat, împreună cu întreaga mea generaţie, la debutul editorial al lui Mircea Dinescu,

Cimpanzeii şi europenizarea 0

Pentru că am început să obosesc de atâta europenizare discursivă, pentru că mi se pare trist să văd satul românesc racordat la reţele de apă curentă, de canalizare, de gaz, de televiziune prin cablu şi Internet,

Cimpanzeii şi respectul faţă de ziarist 5

Deşi nu-i preţuiesc pe toţi gazetarii suceveni, le admir tuturor munca şi încrâncenarea cu care fac meseria asta riscantă, fiecare după priceperea lui.

Cimpanzeii, călărind „presa liberă” 3

Bolnavi de ei înşişi, cimpanzeii politici aproape că nu mai pot trăi fără să le apară chipurile în ziare şi pe ecranele televiziunilor, fără să se vorbească despre pârţurile lor ca despre mari activităţi civice şi politice, ca despre ceva ce se petrece, lasă urme durabile şi, de aceea, are valoare de ştire.

Băi, ş’ anu’ lui Nechifor! 0

Cei care deja mă suspectează că aş fi trecut, cu arme şi bagaje (doar mi-s Mercenarul Negru), în barca PD minus L se înşeală.

Băi, ş’ anu’ o trecut! 0

Scriam, în urmă cu vreo câţiva ani, cu predispoziţie epigramatică, despre un personaj care părea, doar la o primă şi superficială vedere, un politician judeţean de perspectivă: Ştefan Alexandru Băişanu.

Flutur, în lumea cimpanzeilor 7

Pentru că mi se acrise de politicienii lui Ion Iliescu, toţi proveniţi din activismul bolşevic, dar „lacomi de democraţie” şi la vârsta senectuţii, începusem să militez neplătit, încă de prin 1990, pentru înnoirea clasei politice (fraier mai eram, dacă nu pricepeam că cimpanzeii politici, indiferent de vârstă, tot cimpanzei rămân).

Revolta cimpanzeilor 4

Odată cu câştigarea alegerilor generale în România de către Convenţia Democratică, prefect al judeţului Suceava a fost numit Vasile Ilie, şeful judeţean al partidului lui Petre Roman şi, fără îndoială, liderul celei mai profesioniste componenţe pe care a avut-o PD vreodată.

Începuturile dictaturii cimpanzeilor politici 3

Dictatura cimpanzeilor a început în primele zile ale anului 1993, când prefect de Suceava a fost numit Ioan Băncescu, fost activist pcr cu propaganda, fost inspector al consiliului popular judeţean, fost director în achiziţia de piei, lână şi piele şi, cu această ocazie, protagonistul unui scandal de corupţie rapid muşamalizat.

Feşterii, precursorii cimpanzeilor politici 0

În vara anului 1990, Ion Iliescu a vizitat Suceava, iar puhoaiele omeneşti s-au scurs de pe coclaurile judeţene, inundând piaţa „22 decembrie”, fostă „23 august”, că-aşa suntem noi, sucevenii, veşnici glorificatori de noi înşine prin revoluţiile cu care nu am avut nici o treabă.

Comuniştii cu faţă umană şi cimpanzeii anticomunişti 3

Nu-i cunoscusem pe liderii comunişti din judeţ, nici măcar pe cei ai unei tehnocraţii autentice, precum Ioan Nemţeanu, Traian Dominte sau Gheorghe Toma, deşi pe Gheorghe Toma aveam să-l întâlnesc în zilele următoare, cele ale apogeului forţei sale incredibile.

În arena cu cimpanzei politici 2

Ştiu la ce mă expun, dacă dau curs invitaţiei gazetarului Sandrinio Neagu de a intra în arena cu cimpanzei politici pentru a le aminti de origini şi a-i orienta spre jungla fetidă din care provin cu eventuale şuturi în posterioarele lor dolofane.

Drăguşanul, de mâine 2

Mâine voi inaugura o nouă rubrică. Se intitulează „Politicieni în răspăr”, şi l-am rugat pe scriitorul Ion Drăguşanul să se implice în această corvoadă.