La Stejari Residence

SecţiuneaRomâni şi locuri

A fost 6 mai 1990 0

Întâmplarea a făcut ca ziua de 6 mai 2010 să mă prindă în Basarabia. Pentru mulţi, această zi nu spune mare lucru, dar pentru sute de mii de oameni, 1,2 milioane după unele estimări, 6 mai 1990 a fost o zi de referinţă în istoria României Mari.

La Chişinău 5

Săptămâna trecută am ajuns la Chişinău. A fost pentru prima oară când am mers în acest oraş românesc, care tinde să fie rusificat.

În Belize 1

Doru Halip continuă cu un nou episod din lungile sale călătorii prin lume. Astăzi ne vorbeşte despre Belize, o ţară aflată în Caraibe şi pe care aş numi-o ţară a contrastelor.

Cricova, oraşul subteran 7

Dina Cepeliuc este studentă la Suceava, dar a adus din Republica Moldova una dintre cele mai interesante poveşti. Dina vorbeşte despre Cricova, poate cel mai renumit punct turistic de pe harta ţării vecine.

Orheiul Vechi, frumuseţea de pe marginea prăpăstiei 12

Viorica Nagavciuc vrea să ne convingă că Republica Moldova nu are doar fete frumoase, ci şi locuri care merită vizitate. Orheiul Vechi este un loc care îţi taie suflarea, iar fotografiile lui Alecu Reniţă completează descrierea Vioricăi.

Barbados, partea liniştită a Caraibelor 1

Doru Halip este unul dintre cei mai buni fotografi din Suceava. Ochiul, şi mai ales aparatul său, au surprins imagini extraordinare din colţuri exotice ale planetei. A acceptat să developeze câteva dintre ele pe această pagină, însoţindu-le şi de o scurtă descriere.

Roşul de Căuşeni 1

Ludmila Gîrjău vine din Republica Moldova şi a rămas impresionată de culoarea unei biserici. Este vorba de lăcaşul de cult de la Căuşeni, pe care l-a asemuit cu Mănăstirea Voroneţ. Nu prin celebritate, ci prin Roşul de Căuşeni, care poate deveni un concurent serios pentru Albastrul de Voroneţ.

Lumea, din balon 2

ian.28

Astăzi voi deschide o nouă rubrică pe blog. Pe scurt, intenţionez să fac un ocol al Europei şi, de ce nu?, chiar al lumii. Oraşele şi locurile interesante pe care cititorii mei le-au văzut, în care au trăit sau în care muncesc. E o ofertă deschisă tuturor celor care cred că au ceva de spus şi de vorbit despre un colţ al acestei planete. Preferabil este ca cei care doresc să intre „în joc” să-şi scrie propriile impresii, însoţite şi de câteva fotografii sugestive. Despre acelaşi loc, oraş, obiectiv turistic sau colţ al naturii se pot scrie mai multe subiecte. Pentru mai multe detalii, vă stau la dispoziţie la adresa de contact de pe blog. Cu mulţumiri anticipate tuturor celor care sunt interesaţi de acest proiect.