La Stejari Residence

SecţiuneaSuceava: rele şi bune

Suceava reală 0

De multe ori avem tendinţa de a idiliza judeţul Suceava, de a transforma Bucovina într-un ţinut de poveste cu oameni ieşiţi din comun.

Să vină hoţii! 0

Măturată de ape pe o distanţă de câţiva metri, calea ferată dintre Dărmăneşti şi Cacica stă nefolosită de câteva luni bune. În curând s-ar putea să vedem la lucru hoardele de hoţi, iar drumul de fier construit cu atâta trudă s-ar putea să devină doar o amintire.

Peisaj made in Moldoviţa 0

Strigăm peste tot că Bucovina este o zonă turistică aşa cum alta nu găseşti în ţară. La Moldoviţa, de exemplu, munţii de gunoaie stau la doi paşi de mocăniţă şi la alţi doi paşi de râul care străbate satul. După ce văd o asemenea privelişte, se mai întorc oare turiştii la Moldoviţa?

Monstrul din pădure 0

Din fosta exploatare minieră de la Tarniţa s-a ales praful. Clădirile rămase acolo apar ca nişte monştri şi sunt o pată pentru o zonă extrem de frumoasă.

Suceava, km 0 al UE 0

În centrul municipiului Suceava este montată o tăbliţă indicatoare. Cică la Suceava, Uniunea Europeană este la kilometrul 0. Restul e noroi.

Le-a expirat termenul de garanţie 0

Calea Unirii din Suceava a fost despărţită pe cele două sensuri de mers cu borduri. Ai noştri administratori au montat şi indicatoare rutiere pentru  a semnaliza bordurile. Problema e că aceste indicatoare sunt fie pline de noroi şi nu le vede nimeni noaptea, fie, mai nou, se rup. Le-o fi expirat termenul de garanţie?

Porc bucegi sau munţii Bucegi? 1

Cei de la Carrefour Suceava au uitat ce au învăţat la şcoală. Faptul că numele proprii se scriu cu literă mare la început. Aşa au ajuns munţii Bucegi un soi de carne de porc. Ce mai contează, dacă tot e promoţie.

Uriaşi inutili 0

Criza economică a lovit din plin. Se vede şi după panourile publicitare de pe marginea drumului european Suceava-Fălticeni. În locul reclamelor aducătoare de bani, acum bate doar vântul.

Avem şi noi imagini ca-n Elveţia 2

O zi în care ceaţa se împleteşte cu soarele poate oferi imagini de vis în munţii Bucovinei. Imaginea surprinsă astăzi dimineaţă de pe Mestecăniş poate fi confundată cu una din Alpii elveţieni. Vă asigur că nu.

Cum parchează un şofer de la Primărie 0

În parcarea din faţa fostului magazin Bucovina, un angajat al Primăriei Suceava, cel mai probabil de la Direcţia Domeniului Public şi-a parcat maşina. Dar nu a ocupat un loc, aşa cum era firesc, ci două. Şi locurile erau marcate. Nota bene, nici nu i s-a perceput taxa de parcare.

O groapă la centru 0

De câteva zile, în buricul târgului, lângă Romtelecom şi sediul PSD, a apărut o groapă de toată frumuseţea. Administraţia locală nu s-a sinchisit să repare ceva, aşa că mare atenţie la picioare, pentru pietoni, sau la roţi, pentru şoferi.

Maşină sport cu handicap 0

În parcarea de la sediul Primăriei Suceava există două locuri pentru maşinile persoanelor cu handicap. Teoretic, pentru că practic sunt rezervate pentru maşini sport, în genul Ford-ului din imagine.

Noroiul gălbui de acasă 0

Lucrările interminabile de pe străzile Sucevei nu pot fi acoperite nici măcar de zăpadă. Temperaturile peste 0 grade Celsius scot la suprafaţă noroiul şi nemulţumirea oamenilor nevoiţi să ocolească mizeria.

Cedează trecerea, la Giovani 0

În Suceava nu se mai respectă nimic. Semnele indicatoare sunt ascunse de construcţiile noi, aşa cum este şi cazul în buricul târgului, la Giovani.

Restaurantul Stadion s-a mutat 1

Reclama e sufletul comerţului. Au aflat şi administratorii restaurantului Stadion, care pentru a fi cât mai vizibili au parcat maşina pe trecerea de pietoni.