Bârfe

Cine vrea şef la „Doi şi-un sfert”

Serviciul secret „Doi şi-un sfert” sau Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI), aşa cum a fost rebotezat cu câţiva ani în urmă, atrage ca un magnet. Chiar dacă în fruntea instituţiei se află o persoană, interesul pentru această funcţie a rămas la fel de ridicat.

Un nume vehiculat în ultima perioadă pentru acest post este al comisarului şef Niculai Ilaş, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava. Aflat în pragul pensionării, Ilaş ar da lovitura vieţii pe plan profesional. Totuşi, e greu de crezut că ofiţerul ar putea fi numit într-o funcţie atât de importantă, mai ales prin prisma trecutului său nu foarte limpede ca poliţist.

Numele său a fost vehiculat într-un scandal cu drujbe confiscate din Bazar şi apoi dispărute, iar mai nou a fost propus pentru sancţionare de Comisia de Disciplină a IPJ Suceava, dar a reuşit s-o evite în ultimul moment.

Pe de altă parte, actualul şef de la „Doi şi-un sfert”, subcomisarul Cristian Macsim a venit pe acest post în perioada în care PSD se afla la guvernare, iar amănuntul s-ar putea să cântărească greu. Macsim a fost numit în fruntea SIPI Suceava pe 1 iulie 2009, când l-a înlocuit pe comisarul Oliver Măciucă.

Notă: SIPI Suceava îşi are sediul în aceeaşi clădire cu IPJ Suceava

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button